Жителі Карабаху почали спалювати свої будинки

Жителі Карабаху почали спалювати свої будинки

У Нагірному Карабаху місцеві жителі спалюють свої будинки, щоб вони не дісталися азербайджанцям, стверджують вірменські ЗМІ.


Телеграм-канал Mash опублікував відео, на якому зафіксовано гірське село Дадіванк Карвачарсmкого району в Карабасі, де знаходиться знаменита християнська святиня – монастир Дадіванк.

Згідно мирної угоди, територія Карвачарского району буде передана Азербайджану. Влада евакуює людей і вивозять військову техніку до Вірменії.

На записі видно вогнища пожеж. Як пишуть вірменські ЗМІ, місцеві жителі спалюють свої будинки і майно, щоб вони не дісталися азербайджанцям.

Дадіванк або Хутаванк – один з найдавніших християнських пам’ятників Вірменії. Згідно з переказами, перший камінь пам’ятника був закладений в I столітті. Тут прийняв мученицьку смерть і був похований святий Даді – учень апостола Тадея, який проповідував християнство в цих областях. Монастир будувався на місці його поховання. У 2007 році під час розкопок були знайдені мощі святого Даді. Напередодні ввечері стало відомо, що Дадіванкський монастир залишиться у вірмен.

Поділитись