Зеленський заявив про готовність зустрітися з Путіним віч-на-віч

Зеленський заявив про готовність зустрітися з Путіним віч-на-віч

Президент Володимир Зеленський заявив, що готовий провести двосторонню зустріч зі своїм російським колегою Володимиром Путіним.

Про це він розповів під час спільного брифінгу з президентом Литви Гітанас Науседою. За його словами, ця зустріч може відбутися в рамках запланованого на 9 грудня саміту «нормандської четвірки» в Парижі. При цьому український президент допустив, що під час саміту він зможе взяти участь у зустрічах в двосторонньому форматі не лише з Путіним, але також з президентом Франції Еммануелем Макроном і канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

У той же час Зеленський підкреслив, що його головним очікуванням від майбутнього саміту є отримання розуміння, «коли і як ми можемо зупинити війну». При цьому він зазначив, що Київ не очікує припинення військових дій в найближчим часом.

Раніше Науседа дав пораду Зеленському щодо майбутніх переговорів лідерів країн «нормандської четвірки». Він вважає, що Київ не повинен йти на «поступки, які можуть принести шкоду» Україні.

19 листопада в МЗС України запевнили, що країна має намір взяти участь в саміті “нормандської четвірки” “з відкритими ідеями, з відкритим розумом”. До цього повідомлялося, що на зустрічі буде обговорюватися проблема особливого статусу для самопроголошених ДНР і ЛНР з його закріпленням в Конституції України, а також питання безпеки, амністії і виборів.

Поділитись