Зеленський розповів про позицію Бразилії через війну в Україні

Зеленський розповів про позицію Бразилії через війну в Україні

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що його бразильський колега Жаїр Болсонару під час телефонної розмови з ним підтвердив, що американська республіка продовжує дотримуватися нейтралітету в конфлікті навколо України.

“Він сказав мені так: “Бразилія дійсно розуміє біль, який викликає те, що відбувається з вами, але ми дотримуємося нейтральної позиції”, – зазначив Зеленський в інтерв’ю телеканалу Globo, уривок з якого був показаний в ефірі. Повна версія вийде в неділю.

Як стверджує Зеленський, у розмові Болсонару також зазначив, що підтримує суверенітет та територіальну цілісність України. “Я вдячний йому за цю розмову. Це була моя не перша розмова з президентом Бразилії. Я не підтримую його нейтральну позицію”, – сказав президент України.

Телефонна розмова Болсонару та Зеленського відбулася у понеділок. Бразильська сторона не публікувала офіційних коментарів за його підсумками, а напередодні дзвінка Болсонару заявив, що зміст розмови буде державною таємницею.

Минулого тижня Болсонару в інтерв’ю телеканалу CNN Brasil заявив, що під час телефонної розмови має намір запропонувати Зеленському своє бачення шляхів вирішення поточної ситуації в Україні. У цьому світлі політик нагадав про військовий конфлікт між Аргентиною та Великобританією за Фолклендські (Мальвінські) острови 1982 року, в якому американська республіка зазнала поразки.

Поділитись