Сенат Бразилії схвалив затвердження звинувачень проти президента Болсонару

Сенат Бразилії схвалив затвердження звинувачень проти президента Болсонару

Президента Бразилії Жаїра Болсонару звинувачують у дев’яти злочинах — це лише за період пандемії, а раніше проти нього також висували різні звинувачення.

В основному Болсонару звинувачують у слабкій протидії пандемії, що призвело до безлічі смертельних наслідків.

Спецкомісія сенату Бразилії схвалила більшістю голосів затвердження звинувачень на адресу президента країни Жаїра Болсонару. Його звинувачують у дев’яти злочинних епізодах, скоєних протягом останніх двох років.

Так, Болсонар ставлять у провину бездіяльність, що призвело до поширення коронавірусної інфекції в Бразилії. Також його звинувачують у порушенні санітарних заходів, шарлатанстві, підбурюваннях до злочинів, у фальсифікації документів, нераціональному використанні держкоштів, посадовому злочині, злочині проти людяності та порушенні соціальних прав.

Крім самого Жаїра Болсонару, звинувачення поширюються на трьох дітей президента, які також могли бути замішані у злочинах. Співучасниками також вважаються ряд чинних і колишніх міністрів, федеральні депутати та бізнесмени.

Звіт комісії сенату країни буде направлено до судових органів. Не виключено, що ті можуть направити скарги на Болсонару та інших до Генпрокуратури, прокуратури штату та Міжнародного кримінального суду в Гаазі.

Поділитись