Зеленський назвав дату зустрічі з Путіним

Зеленський назвав дату зустрічі з Путіним

Президент України Володимир Зеленський заявив, що зустріч лідерів країн нормандського формату (Росія, Україна, Німеччина, Франція) може відбутися на початку вересня.

Про це пише «Комерсант». Таку заяву Зеленський зробив під час свого візиту в Трускавець. Там проходить «Школа депутата» для обраних до Верховної Ради парламентаріїв від партії «Слуга народу». Український президент нагадав, що в кінці серпня у Франції повинна пройти зустріч представників нормандської четвірки на рівні МЗС країн.

«В принципі тягнути нікуди. У нас люди гинуть. Cам бог велів провести саміт у вересні. Я – за початок вересня», – заявив Зеленський.

Остання повноформатна зустріч в нормандському форматі відбулася в 2016 році. Про перші телефонних переговорах Зеленського і президента РФ Володимира Путіна стало відомо 11 липня. У Кремлі повідомили, що лідери країн обговорили питання врегулювання ситуації на південному сході України і повернення осіб, «які утримуються з обох сторін». Також вони обговорювали можливість продовження контактів в нормандському форматі.

Фото Ройтерс.

Поділитись