Збитки від паводку на Закарпатті сягнули 500 мільйонів гривень

Збитки від паводку на Закарпатті сягнули 500 мільйонів гривень

Закарпатська обласна державна адміністрація підрахувала збитки від травневого паводку – загальна сума збитку склала понад 500 мільйонів гривень.

“Оформити необхідну документацію вдалося дуже оперативно – протягом трьох тижнів після стихійного лиха”, – зазначив в. о. голови ОДА Ярослав Галас. За його словами, в семи районах області необхідно відновити 204 об’єкта на загальну суму 352,3 млн гривень.

“Це розмиті автодороги, зруйновані та пошкоджені берегоукріплення, замулені русла річок, пошкоджені мости та мостові переходи тощо. Частина необхідних грошей для цього вже виділяється з резервних фондів обласного і районних бюджетів”, – повідомив він.

Крім ОДА за коштами в резервний фонд держбюджету звернулися Служба автомобільних доріг у Закарпатській області та басейнового управління водних ресурсів “Тиса”.

“Комісії з надзвичайних ситуацій підтвердили завдані збитки і здійснили розрахунок потреби на відновлення об’єктів державного значення на загальну суму понад 150 млн гривень”, – заявив Ярослав Галас.

Нагадаємо, 24 травня в ДСНС повідомили, що в західних областях України в результаті паводків пошкоджено кілька десятків будинків. Також велика вода зруйнувала міст місцевого значення.

Фото телеканалу Sirius

 

 

Поділитись