На Закарпатті люди почали знаходити вибухівку на подвір’ях

На Закарпатті люди почали знаходити вибухівку на подвір’ях

Днями на Закарпатті групою піротехнічних робіт було вилучено та знищено три вибухонебезпечних предмети часів Другої світової війни.

Як передає transkarpatia.net, перше повідомлення про небезпечну знахідку надійшло  від мешканця м. Мукачево, який виявив боеприпас під час проведення земляних робіт на території власного дворогосподарства на вулиці Лисенка. Піротехніки, що прибули на місце знахідки, ідентифікували боеприпас, як гранату Ф-1 і у подальшому знищили її у спеціально відведеному для цього місці. Потім надійшов ще один тривожний дзвінок про виявлення предмету зовні схожого на вибухонебезпечний. Його виявлено на подвір’ї багатоквартирного житлового будинку на вулиці Героїв АТО, що у Рахові. Виявилось, що застарілий боєприпас завезли разом із грунтом, а під час розгортання землі його виявив господар.

Також піротехніками ДСНС Закарпаття під час проведення гуманітарного розмінування поблизу м. Чоп, виявлено мінометну міну калібром 82 мм часів Другої світової війни.

Останні два вибухонебезпечні предмети знищено шляхом контрольованого підриву на полігоні у селі Оріховиця, Ужгородського району.

Піротехніки ДСНС нагадують громадянам, що у разі виявлення невідомого предмету, схожого на вибухонебезпечний, ні в якому разі не можна його торкатися, переносити, розряджати, кидати, вдаряти по ньому чи приносити до дому. Правильним буде, якщо ви негайно повідомите поліцію, рятувальників або орган місцевого самоврядування. Також треба огородити місце знахідки та не допускати до нього сторонніх осіб, особливо малолітніх дітей. Після отримання повідомлення про знахідку відповідні фахівці прибудуть до місця й виконають роботи по її вилученню та знищенню.

Поділитись