З Трампа зняли звинувачення про неповагу до суду у США

З Трампа зняли звинувачення про неповагу до суду у США

З колишнього президента США Дональда Трампа зняли звинувачення щодо неповаги до суду Нью-Йорка.

Про це повідомляє телеканал CNN, посилаючись на рішення судді.

“Енгорон (суддя Верховного суду Нью-Йорка) заявив, що він розглянув додаткові документи, які представив Трамп, і офіс генпрокурора погодився, що були дотримані умови щодо усунення (звинувачення в неповазі)”, – сказано в повідомленні.

Згідно з рішенням судді, $110 тис., який виплатив екс-глава Білого дому, зберігатимуться на цільовому депозитному рахунку до закінчення розгляду його апеляції.

Раніше суд Нью-Йорка визнав Трампа винним у неповазі до суду. Суд також зобов’язав його виплачувати по $10 тис. доларів на добу за відмову подати документи в рамках розслідування передбачуваних злочинів компанії Trump Organization.

До цього прокуратура Манхеттена звинуватила компанію Trump Organization та її фінансового директора Аллена Вайссельберга у порушенні податкового законодавства. За даними CNN, у цій організації протягом 15 років діяла схема несплати податків.

До обвинувального висновку увійшли 15 пунктів, у тому числі створення шахрайської схеми, змова, розкрадання в особливо великих розмірах та фальсифікація ділової документації.

Поділитись