Трамп заявив про спробу відмовити йому в участі у наступних виборах

Трамп заявив про спробу відмовити йому в участі у наступних виборах

Колишній президент США Дональд Трамп заявив, що спеціальний комітет палати представників Конгресу, який розслідує штурм Капітолію 6 січня 2021 року, не дозволяє йому балотуватися на наступних виборах глави держави у 2024 році.

Трамп зазначив, що дії палати представників бачить як прагнення відмовити йому в участі у виборах та не допустити до голосування.

“Це просто спроба завадити людині, яка лідирує з великим відривом у всіх опитуваннях як від республіканців, так і від демократів, знову балотуватися на пост президента”, – звинуватив екс-президент конгресменів в опублікованій 12-сторінковій заяві.

Політик зазначив, що «лідирує в опитуваннях громадської думки», і пояснив цю тенденцію нездатністю демократів під керівництвом президента Джо Байденом подолати «рекордну інфляцію, надхмарні ціни на газ та енергетичну залежність від противників США».

«Система освіти перебуває в кризі, іммігранти штурмують наш кордон, проблеми з ланцюжками поставок скалічили наше повсякденне життя, батьки не можуть роздобути дитяче харчування, (антиковідні) правила завдали шкоди бізнесу, а наш спосіб життя виявився роздавлений під тягарем державного регулювання», Трамп.

Раніше Конгрес США звинуватив Трампа в організації штурму Капітолію. Відповідні докази були надані 10 червня.

Поділитись