США планують знизити мита на імпорт із Китаю

США планують знизити мита на імпорт із Китаю

Джо Байден запропонував своїй команді вивчити можливість скасування деяких тарифів на китайський імпорт для боротьби з високою інфляцією, повідомила міністр торгівлі США Джина Раймондо в інтерв’ю CNN.

«Ми вивчаємо це питання. По суті президент попросив нашу команду зайнятися аналітикою. Тож ми зараз це й робимо, потім він має ухвалити рішення», — розповіла Раймондо.

Міністр торгівлі вважає за розумне скасувати мито на частину споживчих товарів. Вона підтримує рішення адміністрації Байдена зберегти тарифи на сталь та алюміній — це має убезпечити американських робітників та сталеливарну промисловість. Раймондо вважає, що дефіцит напівпровідників триватиме до 2024 року.

Багато тарифів і мит встановив Дональд Трамп за часів запеклої торгової війни двох найбільших економік. У липні 2018 року він запровадив двадцять п’ять процентних мит на імпорт з Китаю — вони охопили 50 мільярдів доларів, потім у вересні обклав 10% ще 200-250 мільярдів доларів постачань, у червні підвищив до 25%. Це сповільнило зростання китайської економіки до 6,3% на рік.

Поділитись