Байден хоче тимчасово скасувати паливний податок у США

Байден хоче тимчасово скасувати паливний податок у США

Тимчасово скасувати федеральний паливний податок у США має намір президент країни Джо Байден.

До такого рішення глава держави дійшов у зв’язку із рекордно високими цінами на бензин. Про це повідомила газета The Wall Street Journal із посиланням на обізнані джерела. До цієї ініціативи у конгресі однаково негативно ставляться як республіканці, і демократи.

За даними WSJ, президент і його радники обговорюють цей захід вже протягом кількох місяців. 21 червня Байден має виступити з промовою, присвяченою ситуації зі зростанням цін на бензин у країні. У разі скасування податку влада перестане стягувати 18,4 цента з кожного галону палива. Це рішення має отримати схвалення конгресу. Видання оцінює можливість позитивного результату скептично і називає крок глави держави «переважно символічним».

Газета зазначає, що і республіканці, і демократи у конгресі ставляться до скасування паливного податку скептично. Вони сумніваються, що такий захід стане ключем до стабілізації ситуації із високими цінами на бензин.

Ціни на бензин у США почали зростати наприкінці зими. Нині середня вартість галону бензину марки Regular (аналог АІ-92) там становить $4,968. Першого тижня після інавгурації Байдена ціна становила $2,39.

Раніше колишній президент США Дональд Трамп заявив, що економіка Сполучених Штатів вже перебуває у стані рецесії. На його думку, нинішнє збільшення вартості бензину в країні продовжиться і може перевищити суму $7 за галон палива.

Поділитись