Пелосі та Байден розійшлися у думках щодо причин проблем американської економіки

Пелосі та Байден розійшлися у думках щодо причин проблем американської економіки

Складна економічна ситуація в США обумовлена ​​масою причин, серед яких війна в Іраку та наслідки пандемії коронавірусу, впевнена речник палати представників американського конгресу Ненсі Пелосі.

Таку заяву вона зробила на щотижневій прес-конференції.

«Ви подивіться, у нас війна в Іраку, у нас є COVID, який дійсно», — каже 82-річна Пелосі, після чого розгублено замовкає.

У той же час 14 червня президент США Джо Байден з трибуни 29-го з’їзду Федерації міжнародних профспілок заявив про наявність у нього простого плану боротьби з інфляцією та зростанням цін на газ. Перший пункт у ньому — «пом’якшити путінське підвищення цін на газ», оскільки лише ця причина, на думку американського лідера, є основним джерелом усіх економічних проблем країни. Крім того, 10 червня Bloomberg наводило слова Байдена про те, що громадяни США сплачують «путінський податок» на паливо та продукти харчування.

Цієї ж позиції дотримувалася нещодавно посада прес-секретаря Білого дому Карін Жан-П’єр. Під час брифінгу у вівторок, 31 травня, вона заявила, що відповідальність за рекордні ціни на бензин у країні лежить на Росії та путіні.

Поділитись