«Ядерну зброю вже виманили»: українців обурили заяви ФРН щодо ПП-2

«Ядерну зброю вже виманили»: українців обурили заяви ФРН щодо ПП-2

Українців обурило повідомлення про те, що уряд Німеччини закликав не запроваджувати санкції проти газопроводу «Північний потік — 2».

Новину про позицію влади ФРН передало агентство «РБК-Україна». Свої незадоволені коментарі українські читачі залишили на сторінці агентства у соціальній мережі Facebook.

Як стало відомо ЗМІ з документів німецького посольства у Вашингтоні, уряд Німеччини закликав американський конгрес не запроваджувати санкції проти «Північного потоку – 2». На думку уряду Німеччини, проект не становить загрози для України.

Ми стурбовані тим, що відновлені односторонні дії конгресу <…> серйозно послаблять трансатлантичну єдність щодо Росії, — йшлося у документі керівництва ФРН.

Українських читачів подібна м’якотілість німецької влади сильно здивувала та обурила. Оцінюючи прочитане, користувачі не соромилися у коментарях.

Продалися німці з тельбухами, і ще шантажують Америку, — заявив один із читачів.

Ось маріонетки! – обурилася інша коментаторка.

Ядерну зброю вже виманили, де безпека, заяви вони надсилають стурбовані, вам вірити не можна, точка, — заявив ще один користувач.

Коментатори також дійшли думки, що Україні не слід розраховувати на чиюсь допомогу і їм слід готуватися «захищати самих себе».

Німеччина буде дуже стурбована. На цьому і всі її дії, заявив черговий коментатор.

Своя шкура ближча до тіла, — резюмував наступний читач.

Раніше стало відомо, що введення в експлуатацію «Північного потоку — 2» може затягнутися до 8 травня 2022 року, хоча про завершення його будівництва «Газпром» заявив ще 10 вересня. До цієї дати німецькі регулятори та влада Євросоюзу вирішуватимуть, чи видатимуть дозвіл на використання газопроводу. На швидкість ухвалення рішень вплине енергетична ситуація в Європі, яка може посилитися найближчим часом.

Також повідомлялося, що адміністрація президента Сполучених Штатів Джо Байдена виступає проти ініціативи конгресу щодо нових санкцій щодо російського газопроводу «Північний потік — 2». Як пише The Hill, позиція американського лідера пов’язана з тим, що він не хоче заважати економічним інтересам Німеччини, яка зацікавлена ​​у реалізації проекту.

Поділитись