У Німеччині відмовилися вважати «Північний потік — 2» комерційним проектом

У Німеччині відмовилися вважати «Північний потік — 2» комерційним проектом

Співголова партії “Союз 90/Зелені” Роберт Хабек, висунутий кандидатом на посаду міністра економіки Німеччини, у розмові з Süddeutsche Zeitung розкритикував газопровід “Північний потік – 2”.

Німецький політик відмовився вважати трубопровід комерційним проектом.

«Північний потік — 2» ніколи не був приватним економічним проектом. Це стратегічний проект, який чинить тиск на Україну та посилює залежність німецької політики, вважає Хабек.

За даними німецьких ЗМІ, співголова “Зелених” Роберт Хабек з великою ймовірністю очолить Міністерство економіки і стане віце-канцлером. Його соратниця Анналена Бербок очолить Міністерство закордонних справ.

Раніше у МВФ повідомили, що доходи України від транзиту газу у разі запуску газопроводу «Північний потік — 2» скоротяться на понад $1 млрд на рік у період до 2024 року. Саме досі діє актуальний контракт на прокачування, укладений із російською компанією «Газпром».

Тим часом, голова компанії «Нафтогаз» Юрій Вітренко заявив, що у разі запуску газопроводу «Північний потік — 2» щорічні втрати України становитимуть близько $2 млрд. Через це Київ і намагається заблокувати російський проект. Він також наголосив, що газопровід «загрожує світовій безпеці» і тому у Києві розраховують на допомогу Вашингтона.

Поділитись