Угорщина першою в ЄС відправила посла в Білорусь

Угорщина першою в ЄС відправила посла в Білорусь

Угорщина першою в ЄС відправила посла в Білорусь після фальсифікації там президентських виборів.

У четвер, 28 вересня, посол Угорщини у Білорусі Зіта Ілона Бенчик передала свої вірчі грамоти Олександру Лукашенку. Цей крок завершив необхідні процедурні формальності перед початком дипломатичної діяльності в Мінську

Про це повідомляє білоруське держагентство БелТА. Також 28 вересня вірчі грамоти вручили посли Казахстану, Єгипту, Зімбабве, Екваторіальної Гвінеї, Анголи, Уганди, Камбоджі, Філіппін, Йорданії та Колумбії.

«Угорщина – давній та надійний друг Білорусі, відносини з якою, перевірені часом, будуються на прагматичній та основі взаємоповаги», – заявив Олександр Лукашенко.

За його словами, Білорусь висловила готовність «продовжувати діалог з Угорщиною з метою пом’якшення напруженості в регіоні через вирішення конфліктів виключно шляхом мирних переговорів».

Також 28 вересня вірчі грамоти вручили посли Казахстану, Єгипту, Зімбабве, Екваторіальної Гвінеї, Анголи, Уганди, Камбоджі, Філіппін, Йорданії та Колумбії.

Європейський Союз та його члени почали вводити санкції проти Білорусі після того, як у країні стався силовий розгін масових протестів, які виникли у відповідь на звинувачення у фальсифікації результатів президентських виборів. У результаті цих санкцій було припинено практично всі програми та проєкти, що реалізуються Євросоюзом у Білорусі, та скорочено дипломатичну присутність у країні.

Поділитись