Палата представників об’єднує законопроєкти про TikTok з іноземною допомогою

Палата представників об’єднує законопроєкти про TikTok з іноземною допомогою

Спікер Майк Джонсон має намір об’єднати модифіковану версію окремого законопроєкту, який Палата представників ухвалила минулого місяця, з іноземною допомогою для України, Ізраїлю та Тайваню.

Цей закон вимагає продажу TikTok його китайським власником або заборони додатку в США, прискорюючи зусилля, спрямовані на руйнування популярного додатку в соціальних мережах.

Також NYT (The New York Times) додає, що незважаючи на те, що новий закон все ще вимагає від материнської компанії TikTok, ByteDance, продати додаток власникам, він передбачає можливість продовжити термін продажу до дев’яти місяців з початкових шести місяців, згідно з текстом закону, оприлюдненим керівництвом Палати представників. Президент може продовжити цей термін ще на 90 днів, якщо буде досягнутий прогрес у продажу.

Очікується, що в суботу депутати Палати представників проголосують за пакет законів, який включає заборону TikTok та інші законопроєкти, популярні серед республіканців, – маневр, спрямований на те, щоб спонукати законодавців проголосувати за іноземну допомогу. Якщо пакет пройде, заходи будуть направлені як єдиний законопроєкт до Сенату, який може проголосувати незабаром після цього. Президент Байден заявив, що підпише закон про TikTok, якщо він потрапить до нього на стіл.

Поділитись