Конституційний суд Грузії розгляне подання про імпічмент президентки Зурабішвілі

Конституційний суд Грузії розгляне подання про імпічмент президентки Зурабішвілі

Справу про імпічмент передано на розгляд пленуму Конституційного суду, який розгляне його та подасть висновок парламенту у місячний строк.

Про це повідомляє Перший канал Грузії.

«У зв’язку з підвищеним суспільним інтересом, Конституційний суд Грузії вважає за доцільне розповсюдити інформацію щодо конституційного подання № 1797 («Конституційне подання депутатів парламенту Грузії: Іраклія Кобахідзе, Шалви Папуашвілі, Мамуки Мдинарадзе та інших (всього 80 депутатів))», – йдеться у звіті.

Також у повідомлені зазначається, що автори конституційного подання звернулися до Конституційного суду 12 вересня 2023 року. Після проходження процедури реєстрації конституційного подання, 14 вересня подання було зареєстроване відповідно до закону. Відповідно, справу було передано на розгляд пленуму Конституційного суду, який протягом місяця розгляне його та подасть висновок парламенту.

Лідер партії «Грузинська мрія» Іраклій Кобахідзе оголосив про початок процедури імпічменту президентки Грузії Саломе Зурабішвілі через не погоджені з урядом візити до Європи.

Поділитись