В Грузії наприкінці осені планується державний переворот

В Грузії наприкінці осені планується державний переворот

Служба державної безпеки Грузії (СДБ) заявила про насильницьке захоплення влади, що готується в країні. Одним із організаторів плану держперевороту є Георгій Лорткіпанідзе, заступник голови МВС часів Саакашвілі.

Про це повідомляє «Sputnik Грузія».

За даними СДБ, громадянські заворушення з метою держперевороту в Грузії планує організувати група осіб, яка діє в країні та за її межами. Одним із авторів плану є заступник голови МВС часів президентства Михайла Саакашвілі, а нині заступник голови військової розвідки України Георгій Лорткіпанідзе.

У його підпорядкуванні перебувають особи грузинського походження, у тому числі колишній член охорони третього президента Грузії Михайло Батурін, а також член найближчого оточення Саакашвілі Мамука Мамулашвілі, командир «Грузинського легіону», що діє в Україні, повідомили в СДБ.

Зазначається, що громадянські заворушення в Грузії готуються за координації та фінансової підтримки зарубіжних країн. Їх планували розпочати у жовтні-грудні поточного року, у період виходу проміжного звіту Єврокомісії та підсумкового звіту Євросоюзу про надання Грузії статусу країни-кандидата на вступ до ЄС.

Поділитись