Влада Грузії оцінила можливість передачі Саакашвілі Україні

Влада Грузії оцінила можливість передачі Саакашвілі Україні

Влада Грузії не очікує надходження з Києва запиту про передачу екс-президента Михайла Саакашвілі Україні.

Про це заявив голова правлячої партії «Грузинська мрія – Демократична Грузія» Іраклій Кобахідзе.

«Виходячи з тієї інформації, якою я володію, цього (запиту про передачу Саакашвілі. — hед.) не станеться з різних причин, у тому числі через те, що Михайло Саакашвілі своїми витівками втомив українців», — сказав він в інтерв’ю.

Наприкінці жовтня депутат Верховної ради України від правлячої партії «Слуга народу» Олександр Ковальчук розповів, що влада країни підготувала текст звернення до Грузії з вимогою передати Саакашвілі Україні. Ковальчук заявив, що стан громадянина України, що продовжує голодування, критичний, у нього залишилося мало сил.

У МЗС Грузії зазначили, що інформація про те, що між Тбілісі та Києвом ведуться переговори про передачу Саакашвілі, не відповідає дійсності.

Того ж дня президент Грузії Саломе Зурабішвілі заявила, що ніколи не помилує ув’язненого екс-главу держави.

29 жовтня в Грузії порушили кримінальну справу за підозрою у змові з метою насильницької зміни конституційного ладу, повалення чи захоплення державної влади. Зазначалося, що окремі особи планували перекривати дороги, щоб перешкодити етапуванню Саакашвілі в іншу тюремну установу або до тюремної лікарні, створивши тим самим неконтрольовану ситуацію і хаос.

20 жовтня генпрокуратура Грузії офіційно звинуватила Саакашвілі у зв’язку з незаконним перетином кордону країни. Місцеве телебачення розповсюдило кадри, на яких політик ховається у вентиляційному відсіку вантажівки для перевезення молочних продуктів.

Саакашвілі був затриманий 1 жовтня у Тбілісі після повернення до країни напередодні виборів до місцевих органів влади.

Поділитись