Політолог Сіхарулідзе: в Грузії близько 25-30 відсотків людей вірять в значимість Саакашвілі

Політолог Сіхарулідзе: в Грузії близько 25-30 відсотків людей вірять в значимість Саакашвілі

Політолог, засновник SIKHA Foundation Арчіл Сіхарулідзе назвав число сподвижників колишнього президента Грузії Михайла Саакашвілі в країні.

За його словами, в його значимість вірять близько 25-30 відсотків населення.

Експерт зазначив, що таких людей називають «мішістами», і саме вони допомогли екс-лідеру організувати проникнення на батьківщину. За його словами, ці громадяни в роки президентства Саакашвілі отримали гроші і вплив, серед них багато бізнесменів.

«Вони вірять в нього, як у людини, який створив нову Грузію. Вони все могли йому допомогти, але все це повинно розбиратися правоохоронцями. Українська сторона повинна дізнатися, як вона випустила Михайла Саакашвілі в обхід кордону, а Грузія повинна дізнатися, як ця людина потрапив в Грузію», – підкреслив Сіхарулідзе.

Він припустив, що проникнення Саакашвілі на батьківщину могло бути заздалегідь відомо грузинським і українським властям.

Раніше кілька сотень людей влаштували акцію протесту біля будівлі в’язниці, де зараз перебуває колишній президент Грузії Михайло Саакашвілі. Противники політика звинувачують його в політичних репресіях.

Саакашвілі затримали в Грузії 1 жовтня після його повернення з восьмирічної еміграції. Причиною приїзду екс-президента став намір брати участь в протестних акціях після виборів 2 жовтня.

У Грузії Саакашвілі проходить за кількома кримінальними справами. Його заочно засудили у справах про вбивство банкіра Сандро Гиргвліані і про побиття депутата Валерія Гелашвілі. По одному він засуджений до трьох років позбавлення волі, інакше – до шести. Крім того, Саакашвілі фігурує в справах про розгін опозиційного мітингу 7 листопада 2007 року.

Поділитись