Кандидати правлячої партії Грузії на виборах мерів перемогли у 19 із 20 міст

Кандидати правлячої партії Грузії на виборах мерів перемогли у 19 із 20 міст

Представники від правлячої партії «Грузинська мрія — Демократична Грузія» здобули перемогу у 19 із 20 міст у другому турі виборів мера, повідомляє 31 жовтня у ЦВК республіки.

Результати засновані на даних із 99,87% ділянок у Тбілісі та 100% ділянок в інших містах.

Наголошується, що чинний мер столиці Каха Каладзе набрав 55,6% голосів, а за його опонента від партії «Єдиний національний рух» (ЄНД) Ніку Мелія проголосували 44,4% виборців.

У чотирьох інших великих грузинських містах – Руставі, Кутаїсі, Поті та Батумі – також перемогли кандидати «Грузинської мрії».

Опозиційний кандидат здобув перемогу лише у місті Цаленджих. Там обрано представника партії ЄНД Георгія Харчилаву з 51,1% голосів.

30 жовтня телеканал mtavari.tv оприлюднив попередні результати екзитполу другого туру місцевих виборів у Грузії, з яких випливало, що представники опозиції лідирували у п’яти містах – Тбілісі, Руставі, Батумі, Кутаїсі та Зугдіді.

При цьому телекомпанія «Імеді» навела дані про перемогу чинного мера грузинської столиці Кахи Каладзе.

27 жовтня у Тбілісі завершилася акція правлячої партії «Грузинська мрія – Демократична Грузія». Основне посилення організаторів акції полягало в тому, щоб залишити в минулому часи правління заснованої екс-президентом Михайлом Саакашвілі партії «Єдиний національний рух».

Прем’єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі відгукнувся про Саакашвілі як про зрадника держави за втечу з країни і за те, що потім «зграйно пробрався назад».

Поділитись