Адвокат Саакашвілі повідомив про намір довести його справу до ЄСПЛ

Адвокат Саакашвілі повідомив про намір довести його справу до ЄСПЛ

Захист екс-президента Грузії Михайла Саакашвілі має намір довести розгляд його справи до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ): як заявив один із юристів політика Бека Басілая, адвокати впевнені, що на батьківщині результат справи буде не на користь їхнього підзахисного, і потім його треба розглядати в інших інстанціях.


«Міністерство юстиції каже, що процес йтиме не в залі суду, а у в’язниці. А це порушення прав нашого підзахисного. У нас немає надії на те, що ми досягнемо правосуддя в Грузії, тому що судова система знаходиться в руках Бідзини Іванішвілі (Засновник правлячої партії «Грузинська мрія – Демократична Грузія». – ред.). Ми не очікуємо успіху, але ми маємо намір довести ці справи до Страсбурга (до Європейського суду з прав людини, ЄСПЛ. — ред.) і вже там боротися за права Михайла Саакашвілі», — зазначив юрист.

Михайло Саакашвілі був президентом Грузії протягом дев’яти років, починаючи з 2004 року. 2013-го він залишив країну за кілька днів до закінчення своїх повноважень. Відразу після цього проти нього порушили чотири кримінальні справи, за двома з яких було винесено вердикти: суд заочно засудив його до трьох років позбавлення волі у справі про вбивство співробітника Об’єднаного банку Грузії Сандро Гіргвліані та до шести років ув’язнення у справі про побиття депутата Валерія Гелашвілі.

Поділитись