Влада Грузії звинуватила опозицію у спробі державного перевороту

Влада Грузії звинуватила опозицію у спробі державного перевороту

Голова правлячої в Грузії партії “Грузинська мрія” Іраклій Кобахідзе звинуватив опозицію у спробі держперевороту.


Так політик прокоментував акцію протесту, що відбулася напередодні, з вимогою відставки уряду.
“Учорашні події зрештою показали, що (опозиційний) “Національний рух” та їхні сателіти не мають жодного ресурсу здійснити в країні переворот та революцію. Суспільство побачило, що тема кандидатства в члени ЄС є лише вигаданою ширмою для радикальної опозиції. Насправді вони, використовуючи цю тему, намагаються досягти своєї вузькопартійної мети — здійснити держпереворот і захопити владу”, — заявив Кобахідзе на брифінгу.

Напередодні представники опозиційних партій, НУО та їхні прихильники провели в центрі Тбілісі акцію з вимогою відставки уряду, частина мітингувальників залишилася ночувати перед будівлею кабінету міністрів. Учасники мітингу вважають, що “Грузинська мрія” не може провести реформи, необхідні для отримання статусу кандидата в члени ЄС, а новий кабінет зможе виконати це завдання.

Наприкінці травня Кобахідзе стверджував, що якщо Грузія не набуде цього статусу, то “Єдиний національний рух” спробує здійснити держпереворот.

Лідери ЄС на саміті у Брюсселі наприкінці червня відмовили Грузії у статусі кандидата у члени спілки. Водночас його надали Україні та Молдові. За словами президента Європейської ради Шарля Мішеля, Рада ЄС визнала європейську перспективу Грузії і готова надати їй статусу, як тільки країна виконає намічені пріоритети.

У свою чергу “Грузинська мрія” повідомила, що створить робочі групи для відповідності 12 умовам Євросоюзу.

Поділитись