Британія активно переконує партнерів надавати більше зброї Україні

Британія активно переконує партнерів надавати більше зброї Україні

Посол Великої Британії в Україні Мартін Гарріс сказав, що союзники обговорюють передання для ЗСУ далекобійних ракет, тоді як українські війська ефективно застосовують ракети Storm Shadow.

Про це він розповів у інтерв’ю Суспільному.

Мартін Гарріс зауважив, що Британія активно переконує своїх партнерів у необхідності постачати зброю Україні.

«Я думаю, що це (питання передання Україні ракет великої дальності — ред.) в процесі. Я можу помітити певний тренд: Великобританія є лідером у допомозі Україні, і наші партнери слідують за нами. Великобританія була першою європейською країною, яка постачала протитанкові ракети нового покоління, дуже важливі після повномасштабного вторгнення. Ми також були перші, хто постачав бойові танки, це Challenger-2, і після цього наші партнери також почали постачати бойові танки», – зазначив він.

Гарріс наголосив, що Велика Британія перша надала Україні крилаті ракети великої давності Storm Shadow. Українські військові продемонстрували, що «можуть дуже ефективно використовувати цю техніку». Водночас посадовець зазначив, що не може коментувати детально постачання зброї. Він не відповів, чи планує його країна передати ще партії Storm Shadow.

Посол Великої Британії в Україні прокоментував використання британської зброї по території Криму: «Крим — це Україна, тож Росія не має жодного права перебувати на півострові. І Україна має всі права чинити спротив російським військам на власній території».

Поділитись