Витрати бюджету на утримання Путіна збільшили до рекордних сум після нальотів дронів

Витрати бюджету на утримання Путіна збільшили до рекордних сум після нальотів дронів

Витрати федерального бюджету на утримання президента рашистів Володимира Путіна та його адміністрації станом на кінець травня зросли на 15%, до 14,8 млрд рублів, випливає з даних системи «Електронний бюджет».

«Функціонування президента» стало статтею скарбниці, що найбільш фінансується: за п’ять місяців на неї витратили 77% річного ліміту.

Для порівняння: кинута на підкорення України армія до травня з’їла дві третини річного оборонного бюджету (5 трлн рублів). Витрати підтримку національної економіки на 30 травня становили лише 34% річного плану (1,225 трлн рублів з 3,514 трлн), але в соціальну підтримку громадян – 38% (2,822 трлн рублів з 7,34 трлн).

Такого різкого зростання витрат не знадобилося жодної іншої гілки влади, випливає з даних Мінфіну. Так, асигнування на утримання уряду та “вищих виконавчих органів держвлади” стали більшими лише на 10%, а витрати на Держдуму та Раду Федерації не збільшувалися зовсім – 6,4 млрд рублів.

Зміст президента дедалі дорожче обходиться платникам податків у міру того, як Кремль розширює заходи безпеки у відповідь на нальоти дронів, які взимку почали бити по об’єктах на території Росії, а за останній місяць двічі атакували резиденції самого Путіна – у Кремлі 3 травня та в Ново-Огарьово 30 травня.

Поділитись