Винищувач РФ Су-27 випустив ракети поблизу військово-повітряних сил Британії

Винищувач РФ Су-27 випустив ракети поблизу військово-повітряних сил Британії

Великобританії слід уникати ескалації напруги з Росією після запуску винищувачем Су-27 ракети поблизу військово-повітряних сил (ВПС).

Про це заявив член парламенту від Лейбористської партії Люк Поллард.

«Цей інцидент також є серйозним нагадуванням про те, як важливо уникати ескалації та прорахунків за підтримки Великобританією України», — цитує Полларда газета The Sun.

Раніше цього дня міністр оборони Сполученого Королівства Бен Уоллес заявив, що російський винищувач Су-27 випустив ракету поряд із неозброєним британським військовим літаком під час планового патрулювання над Чорним морем 29 вересня.

«29 вересня неозброєний літак RAF RC-135 Rivet Joint, який виконував звичайне патрулювання над Чорним морем, зіткнувся із двома озброєними російськими винищувачами Су-27. Немає нічого дивного у супроводі літаків, що патрулюють, але під час цієї взаємодії з’ясувалося, що один із Су-27 випустив ракету в безпосередній близькості від літака Королівських ВПС за межами видимості», — сказав Уоллес.

За його словами, британське патрулювання над Чорним морем було спочатку призупинено, але тепер відновлено та супроводжується винищувачами.

Раніше, у вересні, повідомлялося, що американський літак-розвідник Boeing RC-135W був помічений у небі над прикордонною територією Росії, неподалік Калінінградської області.

Сервіс Flightradar у серпні зафіксував політ британського розвідника біля Чорного моря у районі Кримського мосту. Boeing RC-135W, за інформацією порталу, зробив коло над морем у зоні навпроти Кримського мосту, після чого відлетів назад.

Поділитись