РФ не передаватиме Білорусі технології модернізації Су-25 під використання ядерних боєзарядів

РФ не передаватиме Білорусі технології модернізації Су-25 під використання ядерних боєзарядів

Росія не передаватиме Білорусі технології модернізації Су-25 під літаки-носії ядерних боєзарядів.

Незважаючи на раніше зроблені білоруським лідером Олександром Лукашенком заяви про те, що між Росією та Білорусією було досягнуто домовленостей не лише на модернізацію білоруських штурмовиків під завдання ударів ядерними боєзарядами, а й про те, що відповідну роботу вже проведено, стало відомо про те, що російська сторона відмовилася від надання Білорусії технологій модернізації літаків.

«Нині не передбачається також ні фізично оснащувати білоруські системи ядерними боєзарядами, ні переміщати такі боєзаряди на білоруську територію. Створення в Білорусі об’єктів зберігання ядерних боєзарядів також передбачається. Передавати Білорусії технології з переобладнання літаків на носіїв ядерної зброї не передбачається», – заступник директора департаменту з нерозповсюдження та контролю над озброєннями МЗС РФ Костянтин Воронцов.

У свою чергу орки побоюються, що передача Білорусі тактичних ракетних комплексів «Іскандер-М» може призвести до того, що США скористаються подібною ситуацією і «як у відповідь» передадуть ракети ATACMS Україні.

Поділитись