Всі об’єкти газового інтерконектора Греція-Болгарія заповнені паливом

Всі об’єкти газового інтерконектора Греція-Болгарія заповнені паливом

Усі об’єкти інтерконектора Греція-Болгарія (IGB), що передбачає транспортування азербайджанського газу, заповнені газом, повідомляє ICGB AD.

Як повідомляється, ICGB представила в міністерство регіонального розвитку та благоустрою Болгарії оновлену пропозицію про поетапну реалізацію робіт, що залишилися для початку промислової експлуатації трубопроводу.

«В даний час усі основні будівельні роботи з реалізації проекту завершено, а з середини червня всі об’єкти газифіковані та успішно випробувані реальними обсягами природного газу. Газопровід та всі прилеглі наземні споруди технічно справні. На сьогодні всі 182 км та прилеглі об’єкти заповнені природним газом під тиском 40 бар. Триває виконання другорядних робіт, які не пов’язані безпосередньо з експлуатацією інтерконектора, але є частиною запланованих проектних заходів щодо EPC-контракту», — сказали в компанії.

Прагнучи якнайшвидше ввести IGB у комерційну експлуатацію та прискорити адміністративні процеси, необхідні для видачі Акту 15 та Акту 16, ICGB представила пропозицію до міністерства регіонального розвитку та благоустрою Болгарії. Основна мета полягає в тому, щоб усі заходи, необхідні для запуску, проводилися в першочерговому порядку на першому етапі, що дозволило б своєчасно розпочати транспортування природного газу інтерконектором. Всі інші види діяльності, не пов’язані безпосередньо з експлуатацією об’єкта, входять у окремий етап. Їх продовжать здійснювати паралельно з експлуатацією трубопроводу.

На першому етапі першочерговими заходами є: встановлення знаків уздовж газопроводу, завершення інтеграції та випробування системи SCADA для автоматичного керування, тестування системи протипожежного захисту диспетчерського центру тощо.

Серед запланованих заходів другого етапу: завершення розміщення запасного оптичного кабелю, виконання протиерозійних заходів трасою газопроводу, завершення будівництва дороги до газовимірювальної станції біля міста Стара Загора.

Поділитись