У Німеччині дізналися про “таємні угоди” Зеленського

У Німеччині дізналися про “таємні угоди” Зеленського

Німецький таблоїд Die Welt оприлюднив уривок з нової книги про Володимира Зеленського.

Вона з’явилася на прилавках магазинів на початку серпня.

Журналістів видання зацікавила та частина його біографії, де розповідається про можливі випадки корупції за участю першої особи Києва. Слід зазначити, що автори подібних книг часто прагнуть привести гарячі факти, навіть якщо є серйозні сумніви щодо їх достовірності – біографічні книги зі скандальною інформацією продаються набагато краще. У зв’язку з цим не варто сприймати зазначене як непорушну істину.

Автор книги “Зеленський: біографія” розповідає про те, що ще 2019 року було знайдено, що колишній комік має офшорні рахунки на Кіпрі. Хоча вони використовуються для обходу сплати податків, цей спосіб є цілком законним. Для цього фірма реєструється в країні, де відсоткові від суми доходу зборів офіційно немає (або вони вкрай низькі). При цьому зазвичай потрібні якісь інші великі грошові витрати (придбання нерухомості на території країни тощо).

Ще Володимир Зеленський, за цими даними, володіє фірмами на Британських Віргінських островах і в Белізі, зокрема “раніше невідомої” Maltex Multicapital Corp. Їй належать квартири у центрі Лондона вартістю 7,5 мільйона доларів. При цьому, враховуючи, що президент України не лише політик, а й досить відомий артист, тут нічого компрометуючого немає.

Крім того, фірма Зеленського, починаючи з 2012 року, отримала загалом 40 мільйонів доларів від Ігоря Коломойського. Також автор життєпису Зеленського припускає, що перед виборами 2019 року політик передав акції якомусь “другу”, щоб вони не заважали йому у боротьбі за президентську посаду.

При цьому публіцист зазначає, що неясно, якою є мета цієї схеми. Однак він припускає, що Зеленський міг застосовувати її для ухилення від сплати податків або відмивання Коломойських коштів. Він вважає, що саме існування цієї офшорної корпорації вказує на те, що Зеленський не довіряє державі, де зробив власний бізнес та якою керує.

Поділитись