Ворог вбив беззбройних полонених в Авдіївці

Ворог вбив беззбройних полонених в Авдіївці

Ворог погодився евакуювати важкопоранених українських військових з позиції «Зеніт» в Авдіївці, а натомість вбив беззбройних полонених.

Про це повідомляють побратими загиблих зі 110-ї окремої механізованої бригади.

Військові згадують, що вихід бригади з Авдіївки відбувався в умовах безперервного бомбардування ворожою авіацією та артилерійських обстрілів, постійних атак fpv-дронів, атак на евакуаційні автомобілі та шляхи.

Декількох важкопоранених і загиблих військовослужбовців не вдалося евакуювати. Противник розвивав швидкий, масштабний наступ, не лишаючи шансів для повторних спроб.

«Через повне оточення опорного пункту «Зеніт» було прийнято рішення зв’язатися з координаційним центром і організаціями, які ведуть переговори з ворожою стороною щодо обміну полонених для надання допомоги нашим важкопораненим беззбройним військовим. Ворог повідомив координаторів, що погоджується провести евакуацію наших поранених і надати їм допомогу, а в подальшому — обміняти. Наші військовослужбовці отримали наказ зберегти свої життя», — йдеться у повідомленні.

Згодом на поширених росіянами відео побратими і родичі військових упізнали убитих Георгія Павлова, Андрія Дубницького, Івана Житника, Олександра Зінчука та Миколу Савосіка. Про шостого бійця інформація поки не підтверджена, імовірно, він був з приданого підрозділу.

«За злочини проти наших військових ми дамо гідну відповідь! Помстимося за кожного нашого закатованого воїна! Нестерпно боляче за побратимів. Щирі співчуття родинам полеглих воїнів. Честь і Вічна Слава полеглим героям», — додали військові.

Поділитись