Волонтери вимагають від влади урізати видатки на некритичні потреби 

Волонтери вимагають від влади урізати видатки на некритичні потреби 

Волонтери вимагають зупинити витрати на некритичні статті та планувати бюджет на 2024 рік із пріоритизацією витрат на сили оборони України.

Звернення з такою вимогою опублікувала Катерина Ножевнікова з одеського благодійного фонду «Корпорація монстрів» у Facebook 28 серпня.

«По всій Україні, як із державного бюджету, так і з місцевих бюджетів, здійснюються видатки на некритичні потреби – закупівлю овочерізок, барабанів, реконструкцію доріг третьорядного значення в Карпатах, розв’язок у Києві, перекладання бруківки, ремонти стадіонів і вокзалів за 40 км від лінії фронту, благоустрій із фонтанами, закупівлю космічної вартості офісних крісел держкорпораціями, продовольства із цінами 17 грн за яйце та 50 грн за кілограм картоплі тощо – нараховуються тисячі випадків по всій Україні», – йдеться у зверненні.

Автори звернення наголошують, що якщо не пріоритизувати всі видатки бюджетів усіх рівнів і не забезпечити дієвий контроль за використанням коштів, то є ризики, що Україна програє війну через різницю економічних і фінансових потенціалів, попри сплачену величезну ціну та героїзм воїнів.

На момент публікації звернення підписало понад 4 тис. осіб.

Поділитись