Вірменія закликала ЮНЕСКО втрутитися для збереження пам’ятників у Карабаху

Вірменія закликала ЮНЕСКО втрутитися для збереження пам’ятників у Карабаху

Вірменія закликає міжнародне співтовариство, зокрема ЮНЕСКО, втрутитися для недопущення актів вандалізму щодо вірменських пам’яток на тих територіях Нагірного Карабаху, які перейшли під контроль Азербайджану внаслідок воєнних дій восени 2020 року.

Про це у вівторок йдеться у заяві МЗС республіки.

“У ситуації, що склалася, все більш актуальним стає негайне втручання міжнародного співтовариства, зокрема ЮНЕСКО, і безперешкодна участь на місці для збереження вірменських пам’яток Арцаха (невизнана Нагірно-Карабахська республіка), що є частиною всесвітньої культурної спадщини, запобігання”. – наголошується у заяві МЗС.

Як уточнюється в коментарі зовнішньополітичного відомства республіки, “заява міністра культури Азербайджану Анара Керімова про створення “робочої групи щодо зміни ідентичності та знищення вірменських релігійних, історичних та культурних пам’яток, що перебувають під контролем Азербайджану, переслідує мету навмисного та незаконного привласнення”.

“Ця політика спотворення ідентичності вірменської історико-культурної спадщини, знищення релігійних святинь суперечить заявам Азербайджану про примирення та створює серйозні перешкоди для встановлення довгострокового миру в регіоні”, – наголошується у заяві МЗС Вірменії.

Поділитись