Азербайджан передав Вірменії 10 вірменських військових

Азербайджан передав Вірменії 10 вірменських військових

Азербайджан передав у неділю Вірменії за посередництва Євросоюзу 10 вірменських військовослужбовців, які були затримані під час бойових зіткнень на кордоні двох країн 16 листопада.

Про це повідомила Держкомісія республіки у справах військовополонених, заручників та безвісти зниклих громадян.

“Як прояв прихильності до принципів гуманізму Азербайджанська Республіка за посередництва Європейського союзу 19 грудня передала Вірменії 10 вірменських військовослужбовців”, – йдеться у повідомленні.

Як уточнили в держкомісії, “передані особи було затримано під час припинення провокації ЗС Вірменії на кельбаджарському напрямку держкордону 16 листопада 2021 року”.

Раніше, 4 грудня, Баку також передав Вірменії 10 вірменських військовослужбовців, взятих у полон під час зіткнень 16 листопада. Тоді захід відбувся за посередництва російської сторони. В обмін Єреван передав Баку карти мінних полів у Карабаху.

16 листопада у прикордонних районах Сюнікської області Вірменії відбулися інтенсивні бої між збройними силами Вірменії та Азербайджану. Єреван заявив, що азербайджанські військові почали наступ углиб території Вірменії. Під загрозою опинилася державна траса, яка пов’язує столицю республіки з південними регіонами країни та Іраном. Баку поклав відповідальність за те, що сталося на Вірменію, звинувативши вірменські збройні сили у провокації. За інформацією Міноборони Азербайджану, вірменські військовослужбовці атакували пости азербайджанських військових.

Поділитись