Двоє людей підірвалися на міні в Азербайджані

Двоє людей підірвалися на міні в Азербайджані

Співробітник Азербайджанського агентства з розмінування (ANAMA) Вагіф Бабаєв та прапорщик Державної прикордонної служби (ДПС) Ренат Агабабаєв підірвалися на протитанковій міні в Зангіланському районі Азербайджану.

Вони отримали поранення різного ступеня тяжкості та були госпіталізовані. Інцидент стався 19 листопада. За фактом того, що сталося, Губадлінська прокуратура проводить розслідування, повідомляє Sputnik Азербайджан.

Агабабаєв і Бабаєв були відряджені в Зангіланський район для пошуку боєприпасів, що не розірвалися. Співробітники прокуратури оглянули місце події, призначили судово-медичну експертизу та провели низку інших процесуальних дій.

Раніше прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив у ході виступу на засіданні Ради глав держав СНД, що Єреван готовий завершити передачу Баку карт мінних полів, що залишилися, і розцінює це як гуманітарну акцію. Натомість Азербайджан має повернути всіх військовополонених та утримуваних осіб.

Раніше посольство Азербайджанської Республіки в РФ повідомило, що зіткнення, що відбулися 16 листопада 2021 року в Карабаху, не мають характеру спонтанного інциденту, відповідальність за них лежить на військово-політичному керівництві Вірменії. У диппредставництві зазначили, що міжнародне співтовариство має закликати Вірменію дотримуватись досягнутих раніше домовленостей та зобов’язати вжити заходів для встановлення двосторонніх міждержавних відносин.

У вересні 2020 року в Карабаху відновилися бойові дії, які стали продовженням багаторічного конфлікту та призвели до жертв серед мирного населення. Сторони зробили кілька спроб укласти перемир’я, але успішною виявилася тристороння угода, досягнута в ніч проти 10 листопада. За посередництва Москви Азербайджан та Вірменія домовилися повністю припинити вогонь та обмінятися полоненими та тілами загиблих. Єреван також передав Баку Кельбаджарський, Лачинський та Агдамський райони. Крім того, у регіоні розмістилися російські миротворці.

Поділитись