Після атаки на блокпост в Азербайджані порушено кримінальну справу

Після атаки на блокпост в Азербайджані порушено кримінальну справу

Генпрокуратура Азербайджану порушила кримінальну справу за фактом нападу на військових на блокпості в Карабаху.

Внаслідок вибуху гранати, кинутої зловмисником, поранення отримали троє азербайджанських військових, повідомляється у заяві МВС та Генпрокуратури Азербайджану.

Інцидент стався біля міста Шуша на дорозі Степанакерт (в Азербайджані місто називають Ханкенді) – Лачин, яка зв’язує Карабах з Вірменією. Чоловік кинув гранату у бік азербайджанських військових, після чого його затримали російські миротворці.

У МВС та Генпрокуратурі повідомили деталі того, що сталося. За інформацією відомств, нападник діяв не один.

13 листопада о 07:12 громадянин Вірменії Норайр Мірзоян (1975 р. н.) разом з іншими членами злочинного угруповання, просуваючись на автомобілі марки Mercedes-Benz з державним реєстраційним знаком 48-MN-048 ER з азербайджанського міста Ханкенді у напрямку міста Лачин, поблизу села Дашалти, вийшовши з автомобіля, кинув у бік військовослужбовців Збройних сил Азербайджану та миротворчого контингенту Російської Федерації ручну гранату, тим самим поставивши їх життю під загрозу, — йдеться у заяві міністерства.

Кримінальну справу порушено за кількома статтями Кримінального кодексу, у тому числі про замах на вбивство у суспільно небезпечний спосіб, про тероризм із застосуванням зброї та про незаконний обіг зброї та вибухових речовин. Наразі тривають слідчі дії.

Омбудсмен Азербайджану Сабіна Алієва засудила атаку, назвавши її серйозною загрозою порушення цілісності світу.

У вересні 2020 року в Карабаху відновилися бойові дії, які стали продовженням багаторічного конфлікту та призвели до жертв серед мирного населення. Сторони зробили кілька спроб укласти перемир’я, але успішною виявилася тристороння угода, досягнута в ніч проти 10 листопада.

За посередництва Москви Азербайджан та Вірменія домовилися повністю припинити вогонь та обмінятися полоненими та тілами загиблих. Єреван також передав Баку Кельбаджарський, Лачинський та Агдамський райони. Крім того, у регіоні розмістилися російські миротворці.

Раніше повідомлялося, що Азербайджан готовий до нормалізації відносин з Вірменією та підписання мирної угоди із визнанням територіальної цілісності двох держав у рамках кордонів, визнаних на міжнародному рівні.

Поділитись