Війська Хафтара почали патрулювати нафтові об’єкти на сході країни

Війська Хафтара почали патрулювати нафтові об’єкти на сході країни

Військові Лівійської національної армії (ЛНА) під прикриттям авіації почали патрулювання в районі нафтових родовищ на сході країни, заявив прес-секретар Гвардії захисту нафтових об’єктів Ібрагім аль-Фаїді.

“Військові загони, що складаються зі спеціальних сил і підрозділів Гвардії щодо захисту нафтових об’єктів, висунулися в складі патрулів в район “нафтового півмісяця”, де розташовані нафтові родовища і порти, під прикриттям винищувачів ЛНА”, – заявив аль-Фаїді.

“Нафтовим півмісяцем” називають нафтоносні райони на лівійському узбережжі в східній частині країни від міста Тобрук до ес-Сидри. Відзначається, що рішення про початок патрулювання прийнято згідно з вказівками головнокомандувача ЛНА Халіфи Хафтара.

Мета патрулів – “забезпечити захист нафтових об’єктів від будь-яких атак, очікуваних з боку збройних угруповань”. “Патрулі не втручаються в роботу компаній, що діють в портах і на родовищах”, – заявив аль-Фаїді.

У Лівії триває протистояння між Урядом національної згоди Файєз Сарраджа, яке контролює Тріполі і території на заході країни і підтримується Туреччиною, і Лівійської національної армією під командуванням Халіфи Хафтара, політичну підтримку якому надає Єгипет.

У Каїрі 6 червня відбулася зустріч президента Єгипту з Хафтаром і главою засідає на сході Лівії Палати представників Акилу Салехом. За підсумками зустрічі глава Єгипту оголосив про “каїрські ініціативи”, які включають в себе припинення вогню на всій території Лівії з 8 червня і умови політичного врегулювання. Ініціативу підтримали Росія, США і ряд арабських держав, включаючи Саудівську Аравію і ОАЕ. Проти виступили УНЗ і Туреччина.

Поділитись