Війська Азербайджану увійшли в Лачинський район Карабаху

Війська Азербайджану увійшли в Лачинський район Карабаху

Збройні сили Азербайджану увійшли в Лачинський район в Нагірному Карабасі.

Як повідомила прес-служба Міноборони країни, це сталося в злагоді з тристоронньою заявою, підписаною президентами Азербайджану та Росії, а також прем’єр-міністром Вірменії. Раніше вірменські збройні сили покинули Агдамський і Кельбаджарський райони.

Міністр оборони РФ Сергій Шойгу до цього повідомив, що російські миротворчі сили завершили розгортання на території Карабаху. За його словами, в район конфлікту перевезли 1960 чоловік і 552 одиниці техніки 15-ї окремої мотострілкової бригади.

10 листопада Володимир Путін, Ільхам Алієв і Нікол Пашинян домовилися про припинення військових дій в Нагірному Карабасі. В угоду увійшов пункт про введення в район Карабаху спільної миротворчої місії. При цьому збройні сили Вірменії і Азербайджану залишаться на зайнятих на момент укладення договору позиціях. Також Шойгу і міністр оборони Туреччини Хулусі Акар підписали меморандум про створення центру по контролю за припиненням вогню в Нагірному Карабасі.
Бойові дії в Нагірному Карабасі велися з 27 вересня. Вірменія і Азербайджан звинувачували один одного в провокаціях і ескалації конфлікту. Повідомлення про поранених і вбитих регулярно надходили з обох сторін.

Поділитись