Війна в Україні перейшла у площину дрібних піхотних боїв – Financial Times

Війна в Україні перейшла у площину дрібних піхотних боїв – Financial Times

ЗСУ потрібні молодші солдати, тому що нинішній середній вік військових занадто великий.

Про це заявляють західні військові експерти на сторінках Financial Times.

Це пов’язано з тим, що «війна перейшла у площину дрібних піхотних боїв у пішому порядку в траншейних системах», які потребують кращої фізичної форми. При цьому середній вік українських чоловіків, які воюють на фронті та навчаються на Заході, становить 30-40 років.

Старший науковий співробітник Королівського інституту об’єднаних сил Джек Уотлін вважає, що у ЗСУ цього року було мобілізовано «непропорційно багато чоловіків старшого віку», але зараз потрібні молоді люди, які мають більшу витривалість.

При цьому директор польського аналітичного центру Rochan Consulting Конрад Музика каже, що Україна не може вести з РФ війну на виснаження, оскільки у РФ більше і техніки, і солдатів. Києву потрібні більш підготовлені та треновані війська.

FT наводить оцінку експертів, що в Силах оборони України минулого року перебували мільйон чоловіків та жінок, включаючи територіальну оборону, спецслужби та прикордонників, а втрати становили близько 70 тис. загиблими та до 120 тис. пораненими. У РФ, за їхніми даними, приблизно 200 тисяч загиблих. За даними Генштабу ЗСУ – у РФ понад 300 тисяч загиблих. Водночас, за оцінкою головкому ЗСУ Залужного, в Україні загинуло 150 тисяч росіян. Росія таких втрат не підтверджувала.

Раніше закликати до лав ЗСУ молодших пропонував екс-міністр оборони Британії Бен Уоллес. Також такі заклики лунають з боку окремих військових та політиків.

Поділитись