Відповідальність за вибух на Кримському мосту взяла на себе українська влада – CNN

Відповідальність за вибух на Кримському мосту взяла на себе українська влада – CNN

Заступник міністра оборони України Ганна Маляр зробила, здається, найчіткіше визнання того, що українські війська відповідальні за напад у жовтні минулого року на міст, що з’єднує Росію та Крим, який Москва контролює з моменту захоплення півострова в 2014 році.

Про це пише CNN.
Перерахувавши 12 досягнень України з початку повномасштабного вторгнення Росії 500 днів тому, Маляр написав у Telegram: 273 дні тому (ми) завдали першого удару по Кримському мосту, щоб порушити логістику Росії».

У повідомленні Telegram також згадується про затоплення російського військового корабля «Москва» (451 день тому) і звільнення острова Зміїний (373 дні тому).

CNN звернувся до Збройних сил України для заяви про взяття на себе відповідальності за вибух мосту, але поки не отримав відповіді. Трохи передісторії: напад на Керченський міст, який порушив основні транспортні сполучення між материковою Росією та анексованим Кримським півостровом, не лише завдав удару по військових зусиллях Росії в Україні, але й став психологічним ударом для Москви та великою пропагандистською перемогою для Києва.

Українські чиновники тоді святкували вибух, але чітко не взяли на себе відповідальність.

Це сталося наступного дня після того, як російському лідеру Володимиру Путіну виповнилося 70 років, а секретар РНБО України Олексій Данілов опублікував відео палаючого мосту разом із відео Мерилін Монро, яка співає «Happy Birthday, Mister President». Серед інших відповідей ВМС України написали у Facebook: «ППО РФ, ти спиш?» поряд із відео, на якому показано повністю зруйновану ділянку дороги мосту.

Поділитись