Великобританія не дозволяла Україні бити ракетами Storm Shadow по рф

Великобританія не дозволяла Україні бити ракетами Storm Shadow по рф

Велика Британія не дозволяла Україні використовувати ракети Storm Shadow по території росії.

Про це передає The Daily Telegraph з посиланням на Міноборони Сполученого Королівства.

Британія, в незручний дипломатичний момент для нового прем’єра країни Кейра Стармера, була змушена пояснити, що не давала дозволу Україні використовувати Storm Shadow для завдання ударів по території росії.

«Політика уряду щодо розгортання ракет дальнього радіусу дії не змінилася, незважаючи на коментарі прем’єр-міністра, які вказували на те, що він послаблює обмеження на використання ракет. Британський уряд дозволив Києву використовувати ракети Storm Shadow по цілях у Криму і на материковій частині України з моменту, коли вони були доставлені торік, але заборонив використовувати їх для нанесення ударів по цілях на території росії», — цитує The Daily Telegraph заяву Даунінг-стріт.

Водночас, високопоставлене джерело в Міністерстві оборони заявило, що ситуація має «більше нюансів», ніж припускав президент України.

Джерело додало, що дозвіл на запускStorm Shadow по росії потребує схвалення трьох країн, лише однією з яких є Велика Британія.

Відповідаючи на питання, чи буде Україна запускати Storm Shadow в глибину території росії, джерело надало безапеляційну відповідь:

«Цього не станеться».

Поділитись