Варшава заявила про нову провокацію з боку білоруських військових

Варшава заявила про нову провокацію з боку білоруських військових

Міністерство оборони Польщі заявило, що білоруський військовослужбовець спробував вистрілити у бік польських солдатів із сигнального пістолета в одному із прикордонних районів.


“Далі подальші провокації на кордоні. Учора білоруський солдат спробував вистрілити з сигнального пістолета у бік польських солдатів. На щастя, пістолет не спрацював”, – йдеться у заяві польського міноборони, опублікованій у Twitter.

Як повідомляє відомство, на відстані 100 метрів від місця події стався ще один інцидент.

“П’ятеро озброєних білорусів намагалися зламати паркан із криками про те, що стрілятимуть по польських військових. Після прибуття підкріплення – солдатів та прикордонної охорони Польщі – білоруси відступили”, – стверджує польське відомство.

Останнім часом Литва, Латвія та Польща повідомляли про зростання кількості затримуваних нелегальних мігрантів на кордоні з Білорусією, звинувачували Мінськ у створенні міграційної кризи. Мінськ усі звинувачення відкидає.

У зв’язку із ситуацією президент Польщі ввів на прикордонних з Білорусією територіях режим надзвичайного стану, до охорони кордону залучено армію та поліцію. Президент Білорусії Олександр Лукашенко зазначав, що Мінськ більше не стримуватиме потік нелегальних мігрантів до країн ЄС: через санкції Заходу на це немає “ні грошей, ні сил”.

Поділитись