В Японії виявили спалах зараження британським штамом COVID-19

В Японії виявили спалах зараження британським штамом COVID-19

Міністерство охорони здоров’я Японії виявило вогнище зараження британським штамом коронавірусу.

Про це повідомляє Nikkei. Вірус виявили ще у п’яти громадян, які проживають в Токіо і сусідній з ним префектурі Сайтама. Заразилися знаходяться під наглядом медиків.

Троє заражених з Сайтама є колегами і контактували на роботі з чоловіком, раніше заразилися британським штамом. Відомство не виключило можливості формування першого в країні вогнища зараження новим штамом коронавируса.

На початку січня генеральний директор ВООЗ Тедрос Аданом Гебрейесус оцінив небезпеку нової мутації коронавируса, яка була виявлена ​​в Японії. За його словами, даний штам не зробив інфекцію агресивнішою.

Раніше в японському Національному інституті інфекційних хвороб заявили, що виявили нову, відмінну від розповсюджуваного у Великобританії і ПАР, мутацію коронавірусу. За словами фахівців, штам був виявлений у чотирьох осіб, які прилетіли 2 січня в Японію з Бразилії. В Японії викликала побоювання його, ймовірно, більш висока контагіозність.

Нову мутацію вперше виявили у Великобританії у вересні 2020 року, але активно вона почала поширюватися в грудні. Зміни торкнулися область білка «шипа» на поверхні коронавірусу, що відповідає за прикріплення до клітин, розташованим в слизової легень і ряду інших органів.

Поділитись