В Україну не пропустили трьох білорусів, щеплених “Супутником V”

В Україну не пропустили трьох білорусів, щеплених “Супутником V”

Українські прикордонники не пропустили в країну трьох громадян Білорусі, щеплених від коронавірусу вакциною “Супутник V”, повідомила в п’ятницю прес-служба Держприкордонслужби України.


Білоруси прибутку в пункт пропуску “Сеньківка” в четвер увечері і пред’явили сертифікати про повну вакцинацію проти COVID-19.

“Під час перевірки документів прикордонники з’ясували, що зазначена вакцина” Гам-КОВІД-Вак “(” Супутник V “- ред.) … не включена в перелік для застосування в екстрених ситуаціях Всесвітньою організацією охорони здоров’я. Прикордонники відмовили громадянам сусідньої країни у в’їзді на Україну”, – йдеться в повідомленні.

У прес-службі відзначили, що після цього громадянин Білорусі запропонував прикордонникам 50 доларів хабара, щоб його і членів сім’ї все ж безперешкодно пропустили на Україну. Прикордонники повідомили поліцейським про пропозицію хабара, гроші у громадянина вилучили, білорусів через кордон не пропустили.

Іноземцям та особам без громадянства при в’їзді на Україну потрібно мати негативний результат ПЛР або експрес-тестування на COVID-19, або документ, що підтверджує повну вакцинацію від COVID-19 вакцинами, включеними ВООЗ в перелік дозволених.

Раніше президент України Володимир Зеленський, коментуючи можливість прищепити українців від коронавірусу російською вакциною “Супутник V”, заявив, що “українці не кролики”, щоб на них експериментувати. Верховна рада України прийняла закон, який забороняє застосування в країні вакцин, розроблених “в державі-агресора”.

Поділитись