В Україні заявили про енергетичну війну з Росією

В Україні заявили про енергетичну війну з Росією

Заступник міністра української енергетики Максим Немчинов заявив, що Україна фактично перебуває у стані війни з Росією.

Відповідну заяву він зробив ефірі телеканалу “1+1”.

«Ми сьогодні фактично перебуваємо у стані енергетичної війни з Росією, яка блокує імпорт із Казахстану, не пускаючи залізничні вагони з вугіллям на Україну, яка постійно зменшує замовлені потужності з транзиту газу. Тобто вони роблять все для того, щоб ми ще більше відчули на собі цю кризу», – зазначив заступник міністра.

Проте, за його словами, Міненерго України вживає достатньо заходів, щоб «перешкодити Росії ввести Україну в ще більшу енергетичну війну».

5 листопада депутат Верховної ради від «Батьківщини» перший заступник голови комітету з питань бюджету Іван Крулько повідомив про неробочий стан на 4 листопада більше половини енергоблоків на теплових електростанціях.

29 жовтня голова комітету Верховної ради з питань енергетики та ЖКГ Андрій Герус заявив, що з 1 листопада Росія припинить постачання енергетичного вугілля в Україну. За його словами, таке рішення можна порівняти з енергетичною війною.

Прес-секретар міністерства індустрії та інфраструктурного розвитку республіки Мадіяр Уакпаєв у свою чергу не підтвердив інформацію української сторони про те, що Росія заблокувала транзит вугілля з Казахстану до України.

За інформацією заступника голови комітету Держдуми з енергетики Ігоря Ананських, Україна не уклала нових договорів з російськими вугільними компаніями, через що і перестане отримувати вугілля.

Поділитись