Співробітників ФСБ Росії звинуватили у шпигунстві за українцями

Співробітників ФСБ Росії звинуватили у шпигунстві за українцями

Генеральна прокуратура України звинуватила вісьмох колишніх представників Служби безпеки України (СБУ), які нині нібито працюють на ФСБ РФ, у державній зраді.

Згідно з інформацією на сайті відомства, колишні співробітники СБУ причетні до хакерських атак на державні органи України.

Під процесуальним керівництвом прокурорів офісу генерального прокурора заочно повідомлено про підозру восьми колишніх співробітників Служби безпеки України — нині офіцерів ФСБ РФ у скоєнні державної зради, — йдеться у повідомленні.

За інформацією прокурорів, колишні співробітники СБУ проводили атаки хакерів на установи, що займаються економічною та правоохоронною системами України.

Раніше колишній міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що міграційна криза та криза в енергетичному секторі є спланованою операцією Росії та Білорусі. На думку Клімкіна, те, що відбувається на білорусько-польському кордоні, є «цинічною спецоперацією» Москви та Мінська.

Мігранти ж вирушать на кордон України, як тільки Польща та Литва «ефективно захищатимуться». Також колишній міністр переконаний, що можливість використання керівництвом РФ енергетичної кризи є питанням національної безпеки.

Поділитись