У Польщі запропонували реадмісію для висилки мігрантів на батьківщину

У Польщі запропонували реадмісію для висилки мігрантів на батьківщину

Польща розглядає можливість відправляти нелегальних мігрантів на батьківщину за процедурою реадмісії (згода держави на прийом назад на свою територію своїх громадян, які підлягають депортації з іншої держави).

Про це заявив прем’єр-міністр республіки Матеуш Моравецький у ході спілкування з депутатами сейму.

Пан депутат [Кшиштоф] Пашик питав про реадмісію. Так, пане депутате. Ми думаємо про це. Це нова концепція, яку ми аналізуємо останніми днями, — сказав Моравецький.

Польський прем’єр зазначив, що дана концепція передбачає, що «люди, які спіймані та перебувають у скрутній ситуації, якщо хочуть повернутися до своєї країни, ми їх транзитом… Обговорюємо їхнє транспортування до польського аеропорту лише з тією метою, щоб настала реадмісія».

При цьому прем’єр-міністр підкреслив, що насправді реалізувати таку схему досить складно, оскільки країни результату, зокрема Ірак, звідки до Польщі прибула найбільша кількість мігрантів, відмовляються приймати громадян назад.

Міграційна криза на кордоні Білорусі з країнами Євросоюзу почалася у травні, коли президент Олександр Лукашенко пригрозив послабити контроль за потоками нелегалів у відповідь на загострення відносин із Заходом.

Раніше повідомлялося, що мігранти спробували прорватись через польський кордон. Вони кидали у солдат камені, пляшки та палиці. Пізніше біженці, не дійшовши до білоруської КПП на кордоні, повернули до лісу.

Поділитись