Клімкін заявив, що ситуація з мігрантами є спланованою спецоперацією Мінська і Москви

Клімкін заявив, що ситуація з мігрантами є спланованою спецоперацією Мінська і Москви

Міграційна криза та криза в енергетичному секторі є «спланованою операцією» Росії та Білорусі, повідомляє ЗМІ з посиланням на заяву колишнього міністра закордонних справ України Павла Клімкіна.

За словами екс-глави зовнішньополітичного відомства, те, що відбувається на кордонах Білорусі, є «цинічною спецоперацією» Москви та Мінська. Як вважає Клімкін, мігранти підуть на кордон України, коли «Польща та Литва ефективно захищатимуться». Як вважає політик, можливість використання керівництвом Росії енергетичної кризи є питанням безпеки.

«Тепер ми маємо міграційний шантаж. Ми бачимо, що ми наполовину оточені… Тобто це дуже послідовна системна робота з тотальної дестабілізації, насамперед України. І нам потрібно збиратися з міністрами внутрішніх справ Польщі, Литви та їхати до Брюсселя і говорити: де ж європейська солідарність?», – сказав Клімкін.

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що країна більше не стримуватиме потім мігрантів до країн ЄС. За словами Лукашенка, через санкції Євросоюзу на це немає ні грошей, ні сил. Тим часом білоруське товариство Червоного Хреста розпочало компанію зі збору коштів для допомоги мігрантам на білорусько-польському кордоні.

Поділитись