Клімкін: між Москвою і Києвом можливий тільки гібридний мир

Клімкін: між Москвою і Києвом можливий тільки гібридний мир

Між Москвою і Києвом можливий тільки гібридний світ, заявив в ефірі телеканалу «Обозреватель» екс-глава міністерства закордонних справ України Павло Клімкін.

За його словами, Росію доведеться постійно стримувати, а для цього необхідно зміцнювати обороноздатність України. Колишній міністр вважає, що українці повинні мати можливість захистити себе, щоб до них на допомогу прийшли всі інші.

Оцінюючи можливості армії, дипломат зазначив, що українські військові сильні з моральної точки зору, проте, є проблеми у військовій складовій.

«Українці з точки зору бойового духу реально круті. Але в тому, щоб побудувати стримування, в тому числі військове, щоб зробити справжню територіальну оборону – поки все це на папері», – зазначив політик.

Клімкін також повідомив, що військовий бюджет України збільшився до 5,95 відсотка від ВВП при прогнозованій інфляції 6,2 відсотка.

Раніше екс-глава МЗС заявив, що «зупинити» РФ можливо тільки при тісній співпраці зі США і перетворення України в частину Заходу. При цьому Клімкін побоюється, що ситуація в Афганістані ставить під сумнів таке партнерство.

Поділитись