Павло Клімкін назвав небезпечною зустріч Зеленського з Меркель

Павло Клімкін назвав небезпечною зустріч Зеленського з Меркель

Переговори президента України Володимира Зеленського з канцлером Німеччини Ангелою Меркель несуть в собі серйозну загрозу.

Таку заяву зробив екс-глава українського МЗС Павло Клімкін.

Він уточнив, що Меркель може переконати Зеленського піти на неприйнятні для країни компроміси.

«Меркель говоритиме Зеленському:« Володимир, бачиш, я скоро йду. Я є великим фанатом України. Ти не знаєш, якою буде наступна адміністрація, яким буде наступний уряд в Німеччині. Краще домовся зі мною на цих умовах», – передає слова Клімкіна Обозреватель.

Політик вважає, що Німеччині потрібна спокійна ситуація з Україною для того, щоб не мати джерело нестабільності для всієї Європи.

«Я думаю, перед тим як зустрічатися з Меркель, Зеленському або комусь із його команди слід обов’язково спробувати сконтактувати з американцями, з Євросоюзом, з поляками і побудувати чітку матрицю нашої гри», – додав Клімкін.

Про те, що канцлер ФРН відвідає Україну стало відомо 13 серпня. За словами офіційного представника німецького уряду Штеффена Зайберта, візит відбудеться 22 серпня. Крім того, Меркель також відвідає Росію 20 серпня.

14 серпня Клімкін, кажучи про зустріч Зеленського і Меркель, припустив, що українського президента поставлять перед вибором, пов’язаним з проектом газопроводу «Північний потік – 2» і ситуацією в Донбасі. На його думку, перед зустріччю із Зеленським канцлер Німеччини приїде в Росію, щоб узгодити з російським лідером Володимиром Путіним варіанти вирішення ситуації з газопроводом.

15 серпня головний редактор аналітичного журналу «Геоенергетика Інфо» Борис Марцинкевич зазначив, що Меркель в ході свого візиту на Україну може порушити питання призначення спецпредставника ФРН з оперативного управління українською газотранспортною системою (ГТС).

Поділитись