В Україні почнуть гасити пожежі по-новому

В Україні почнуть гасити пожежі по-новому

В Україні почнуть працювати нові правила у системі пожежогасіння. Рятувальники будуть гасити пожежі з використанням тонкорозпиленої води.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

В Україні внесли зміни до державних будівельних норм (ДБН), які стосуються проєктування системи протипожежного захисту. Відомо, що вони почнуть діяти вже з першого листопада 2019-го року. Наразі майже у 90 відсотках випадках співробітники Держслужби з надзвичайних ситуацій використовують звичайні методи для пожежогасіння, тобто роблять це з використанням води. Таким чином, для того, щоб ліквідувати наслідки події вони використовують великі об’єми води, а у результаті затоплюються важливі речі та об’єкти. Для того, щоб вирішити цю проблему в Україні запровадять тушіння пожежі тонкорозпиленою водою. Цей сучасний спосіб виправдав себе та довів ефективність в інших країнах світу.

Лев Парцхаладзе пояснив, що нову технологію зможуть використовувати під час проєктування систем протипожежного захисту у різноманітних будівлях — школах, дитячих садках та житлових приміщеннях. Також він розповів, у чому полягає принцип сучасної технології.

«Тонке розпилювання води являє собою хмару або туман із дрібнодисперсних крапель води, що з’являється завдяки спеціальній технології видування високого тиску. Таке пожежогасіння здатне охоплювати більші площі горіння, а також вбирати в себе тверді частинки диму. Це, у свою чергу, знижує ризики сильного задимлення приміщень», — написав Лев Парцхаладзе.

Поділитись